Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Károly Ferenc küzd, hogy végre megfelelő legyen a Török Ignác utca

3 Mins read

Károly Ferenc önkormányzati képviselő, már több testületi ülésen is felszólalt a Török Ignác utca hanyag kivitelezése miatt. Sajnos sok a hiba a mai napig. Az önkormányzat 2022. 11. 24-én nyert 150 millió forintot az a projektre, de a kivitelezés nem sikerült. A képviselő az alábbi összefoglalót írta a közösségi oldalára:

„Szeretnék egy részletes összefoglaló tájékoztatást adni a Török Ignác utcai projekttel kapcsolatban, mivel hamarosan lejár a már meghosszabbított határideje is a munkálatoknak.

Őszintén nagyon boldog voltam, hogy sikerült elérni, hogy a TOP-PLUSZ pályázat keretében lehetőséget kaptunk a Török Ignác utca teljes felújítására, 150 millió forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Ezt követően 2023. november 3-án hivatalosan is elindult a projekt, ennél nagyobb öröm már csak az volt, amikor a munkagépek is felvonultak november 9-én.

Az örömünk sajnos eddig a dátumig tarthatott, hiszen:

• 2023. november 9-én már a munka kezdetekor a helyszíni bejáráson tapasztaltak hatására és az itt élők panaszait figyelembe véve, emailben jeleztem a polgármester úrnak a felmerült problémákat. Az új aszfaltszőnyeg vastagságával akadtak anomáliák ekkor elsősorban!

• A levelem hatására másnap 2023. november 10-én a polgármester úr terepszemlét tartott a helyszínen, sajnos a jelenlétem nélkül, mivel a közös egyeztetésre engem nem hívott meg – természetesen ehhez joga van. Ennek következményeként a polgármester úr azt ígérte, hogy „a végső átadás előtt pedig egy teljes mértékű ellenőrzést fogunk végezni, hogy a kiviteli terveknek megfelelően készült-e el az út”.

• 2023.11.17.-én a testületi ülés alkalmával felszólaltam a Török Ignác utca problémáival kapcsolatban és a teljes képviselőtestületet is tájékoztattam a kialakult helyzetről, fotókkal.

• 2023. december 14-én a soron következő testületi ülésen ismételten jelzést adtam a továbbra is fennálló hiányosságokról.

• 2024. 01.11-én újabb helyszíni bejárást tartottunk a kérésemre a Török Ignác utca felújításával kapcsolatban a projekt műszaki ellenőrével és a Ceglédi Városfejlesztési Kft. munkatársaival. Ekkor válaszként ugyanazokat kaptam, amit a Polgármester úrtól folyamatosan kapok, hogy folyamatban van a beruházás, mindenről tudnak, jegyzőkönyvbe vettek mindent, nincs még vége a projektnek és javítják majd, stb., stb.

• 2024. január 25-én a testületi ülésen újból, sokadjára szóvá tettem a polgármester úrnak, hogy legyen szíves tenni valamit a mihamarabbi javítások elkészülte érdekében, hiszen, mint Megrendelő, a jegyzőkönyvekben rögzített hiányosságok kijavításának betartásáért felelősséggel tartozik. Ez az utcában lakók és az útszakaszt használók érdeke is!

• 2024. február 15-én a költségvetés elfogadásakor, konkrétan ismét részleteztem a hiányosságokat:

– Csapadékvíz elvezetés: Nem tud lefolyni a víz az útszakaszról, a kapubejáróknál is számos helyen megáll.

– Csatorna fedlap cserék: Az út felújítása előtt sajnos a tervezés során nem lett figyelembe véve a régi típusú fedlapok cseréjének szükségessége. A régi fedlapok az út szintje alá vannak süllyesztve és mivel nem illeszkednek tökéletesen a peremüknél, minden ezen áthajtó autót lehet hallani, illetve a régi szennyvíz csatorna aknák nem lettek kicserélve a felújításkor.

– Aszfaltminőségi problémák: Az új aszfaltréteg több helyen szétnyílt az első fagy után keresztben és hosszában is, és nagyobb felületeken mállik fel az aszfalt. A elvárt és szerződésben vállalt aszfalt vastagság, hogy megvan-e, ezt is tisztázni szükséges, állandó kérdés ez a lakosság részéről.

– Útkereszteződések, becsatlakozások elfogadhatatlan minőségben készültek el.

– Útburkolati jel felfestések 2 hónap alatt megkoptak.

A projekt kivitelezésének eredeti záró határideje már 2024. 02. 13-án lejárt, mely 30 nappal végül meghosszabbításra került 2024. március 13-ig.

Nagyon sajnálom, hogy a folyamatos jelzéseim ellenére, nem tájékoztattak erről sem! Ez a nyilvános közbeszerzési adatbázisból derült ki!

Azt még jobban sajnálom, hogy ez a módosított határidő is napokon belül lejár, és én személy szerint még nem találkoztam munkagépekkel az utcában…

Kérem, a fenti puszta tények, és a mellékelt fotók alapján, mindenki döntse el maga, hogy ez a projekt rendben van-e így!

Ahogy eddig is, ezután is mindent megfogok tenni az Újvárosért !”