Új!Elindult honlapunk!

Sport

Egy ponttal győzött a TF-BP Cegléden

3 Mins read

Fővárosi ellenfelet, a TF-Budapest gárdáját fogadta a Ceglédi KE a bajnokság 23. fordulójában. A vendégek 8-13-as mutatóval a tabella 9. helyén álltak a mérkőzés előtt, míg a házigazda ceglédiek három pozícióval előrébb, 10-12-es mérleggel.

Beák Gábor alakulata legutóbbi hat mérkőzését elveszítette, ezzel szemben a CKE zsinórban háromszor győztesen hagyta el a pályát – meglehetősen ellentétes előjelekkel készülhettek tehát az összecsapásra a felek. Kertész saroktriplájára Szántó válaszolt a túloldalon, ezt követően több kisebb „futást” raktak össze a csapatok. 8-3-as ceglédi vezetés után egy 13-2-vel 16-10-re fordítottak a vendégek, Velkey trojkáját követően azonban már 20-19-es hazai fórt mutatott az eredményjelző – a játékrész végül 23-22-es TF-vezetéssel zárult. Velkey és Herendic vezérletével 8 ponttal is ellépett a házigazda a második etapban, ekkor azonban ismét fővárosi percek következtek, egy 10-0-lal visszavette az előnyt a Beák-legénység (34-36). A félidő végén Anda jött lendületbe, egymaga 12 pontot szórt néhány perc leforgása alatt, így ezt a negyedet is behúzta a budapesti gárda, és 46-40-es vezetéssel mehetett nagyszünetre.

A harmadik tíz perc elején főként Csaba igyekezett meccsben tartani a hazaiakat, ám a TF-nek minden kosárra volt válasza, nem működött igazán a ceglédi védekezés ebben a periódusban. Karosi két támadásból két hármast hintett, Dancsecs büntetőjével pedig már 10-re nőtt a differencia – ez ki is tartott a negyed végéig, Kelenföldi zsákolta vissza Karosi kihagyott távoliját az utolsó másodpercben (61-71). A záró felvonás elején tartotta tíz körüli előnyét a TF, Kertész büntetőjével és ziccerével közelített a Sértő-legénység (75-81). Csaba zsinórban öt büntetőt is hibázott, így hiába került hamar bónuszba a Cegléd, nem tudta azt pontokra váltani. Az addig viszonylag visszafogott Dancsecs talált be kintről, Szanyi pedig közelről, másodpercek alatt visszaállt a korábbi különbség (76-86). Volt azonban még egy rohamra ereje a hazai csapatnak, Herendic, Velkey és Csaba révén nagyjából másfél perc alatt szórt 10 pontot a CKE, a semmiből hozva vissza egálra a derbit (86-86). Nem sokáig örülhettek azonban a hazai drukkerek az egyenlítésnek, a következő támadásból ugyanis Dancsecs küldött a helyére egy higgadt saroktriplát, újfent előnyhöz juttatva övéit. Horváth Máté tette vissza Csaba kihagyott hármasát, Csaba labdát szerzett, majd lépéshiba miatt el is veszítette azt, Horváth Máté azonban visszaszerezte a játékszert. Adódott is még eg utolsó lehetőség Horváth előtt, meccsnyerőnek szánt távoli kísérlete azonban lejött a gyűrűről, így a végén a TF-BP örülhetett. Idénybeli 13. vereségét szenvedte el a ceglédi együttes, amely a következő fordulóban Nyíregyházán vvendégszerepel.

Ceglédi KE – TF-BP 88-89 (22-23, 18-23, 21-25, 27-18)

Ceglédi KE: Herendic 15/3, Dragasevic 7, Kertész 10/3, Csaba 14/6, Csorvási 10. Csere: Velkey 21/15, Horváth M. 8, Zsók 1, Várbíró -, Fodor -, Berkics 2. Edző: Sértő Ádám

TF-BP: Dancsecs 19/9, Lőrincze -, Szántó 7/3, Karosi 13/9, Anda 27. Csere: Szanyi 5/3, Kelenföldi 15/3, Nagy -, Gémes 3/3, Simon -. Edző: Beák Gábor

Fotó: Kisfaludi István