Új!Elindult honlapunk!

Sport

Szenvedősen nyert a TFSE a Cegléd otthonában

3 Mins read

A Tippmix Női NB I. A alapszakaszának záró, 18. fordulójában a TFSE-MTK 73-65-ös győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában. A TFSE-MTK a hatodik helyről várhatja a negyeddöntőt, és a TARR KSC Szekszárd gárdájával mérkőznek majd a legjobb négy közé jutásért. A Cegléd a playout-ban folytatja a bajnokságot, és a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós lesz az ellenfelük.

Egyik gárda sem vett részt a hétvégi Magyar Kupa négyesdöntőben, így mindenkinek azonos ideje volt a felkészülésre. A TFSE a biztos hatodik helyen áll a tabellán, így ők tét nélkül kezdhettek bele a találkozóba, míg a Cegléd továbbra is az első sikerért küzdhetett.

A TFSE játékosai kezdték jobban a mérkőzést, Dúl és Baa voltak a fővárosiak vezérei (3-10). Földi Attila időkérését követően összeszedte magát a Cegléd, Czank és Szirony vezetésével 2 pontra zárkóztak (9-11). Czank és Shematsi triplájával a meccs során először vezetett a Cegléd (15-13). Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, de sokkal jobban dobott a hazai csapat, 5-ből négy hárompontost értékesítettek, míg a TF 10-ből egyet. 10 perc után egyelőre megérdemelten vezetett 20-17-re a Cegléd.

A második játékrészben gyorsan fordított is a TFSE, Pusztai volt sikeres a triplavonalon túlról (22-23). Ismét Ceglédnél volt az előny, és felváltva ragadták magukhoz a vezetést a csapatok (26-25). Rengeteg kinti dobása volt a TFSE-nek, de egyelőre pontatlanul játszottak, ami az eredményen is meglátszott (29-27). Carter emelhető ki a fővárosi csapatból, aki egymaga hátára vette a csapatot, és 34-33-ra fordított az eredményen. A félidei állást azonban Barnai Judit pontjai alakították ki, így 35-34-re a Cegléd vezetett.

Jól kezdte a második félidőt a TFSE, azonban ceglédi színekben Czank Tímea továbbra is jól játszott, így az első percekben nem alakult ki lényeges különbség (37-41). Király és Szabó is betalált kintről, amivel a TFSE 47-56-ra ellépett a hazaiaktól, azonban fontos kiemelni, hogy 30 perc alatt már 31 darab hárompontos kísérlete volt a fővárosiaknak, amiből csak hetet dobtak be. Szirony Dorina kosarát követően 49-56-os állásnál ért véget a harmadik negyed.

Az utolsó negyedben elfogyni látszott a TFSE előnye, Barnai és Rakita kosarait követően 60-61-re zárkózott a Cegléd. Király ismét triplát dobott, amivel kisebb lépéselőnybe került a TFSE (60-64). Ezt követően 5-0-s futása volt a fővárosiaknak, amivel már akkora előnyre tettek szert, hogy nyugodtan tudjanak belemenni a végjátékba (60-69). Shematsi még megpróbálta közelebb hozni a ceglédi gárdát, azonban már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a TFSE, és 73-65-re megnyerték a mérkőzést. Érdekesség, hogy a TFSE rengeteg hárompontost dobott rá, 40 kísérletük volt, és ebből csak 11 esett be. A Cegléd legjobbja Czank Tímea lett 16 ponttal, míg a vendégektől Sha Carter ért el 17 pontot.

VBW CEKK CEGLÉD – TFSE-MTK 65-73 (20-17, 15-17, 14-22, 16-17)

Bajnokság, 18. forduló
Albertirsa Sportcsarnok
Játékvezetők: Kovács Nimród, Nepp László Oszkár, Téczely Roland Balázs (dr. Páli Kálmán)

VBW CEKK Cegléd: Czank 16/6, Rakita 3/3, Szirony 8, Shematsi 12/6, Barnai 12. Csere: Horváth-, Farkas 5/3, Kobolák 4, Andi 5, Kovács-.

TFSE-MTK: Carter 17/6, Baa 10/3, Szabó 14/12, Czinano 6, Dúl P. 3. Csere: Pusztai 6/3, Király 9/9, Németh 8, Burján-.

Földi Attila : Az eladott labdák és az ellenfélnek adott második esélyek miatt kaptunk ki, de ma tényleg csapatként játszottunk és mindenki, aki beszállt, hozzá tudott tenni a játékunkhoz. Volt akarás, volt harc, ami ma ennyire volt elég, de ez is egy olyan mérkőzés volt, amire tudunk építeni, és ezt is fogjuk tenni.

Czank Tímea : Jó mérkőzést játszottunk a TF ellen. Ha kevesebb labdát adunk el és nem adunk nekik ennyi második szándékot a támadó lepattanók után, akkor szerintem még izgalmasabb lehetett volna ez a meccs. De mindenki mindent kiadott magából, ami a feladat volt, azt elvégeztük.