Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Kakaós csigákat, és 850 forintot raboltak egy gyerektől a ceglédi vasútállomáson

2 Mins read

Kiraboltak egy kiskorú gyereket a ceglédi vasútállomáson. A támadó pénzt és élelmet követelt a fiútól, majd arra kényszerítette, hogy vegyen neki a bankkártyájával élelmiszert. A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette és lopás miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy négy és fél év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra.

A vádirat szerint az elkövető már régóta nem dolgozott sehol. Tavaly szeptemberben rajtakapták, hogy lenyúlt két parfümöt az egyik helyi bevásárlóközpontban. Két hónappal később viszont már egy iskolás gyereket szemelt ki magának a ceglédi vasútállomásnál.

Odalépett hozzá, hogy pénzt és élelmet szerezzen. Amikor megkérdezte a 15 éves fiút, hogy van-e nála pénz, akkor a kiskorú adott neki 350 forintot a tárcájából. A terhelt eltette a pénzt, de többet követelt azzal, hogy neki élelmet kell vennie.

Ekkor a fiú további 500 forintot adott át neki. Ezután az elkövető át akarta kutatni a fiú táskáját, hogy van-e benne valami ennivaló. Ezt a fiú nem akarta megengedni, és átadta a táskájában lévő két kakaós csigát a férfinak.

Az elkövetőnek ez sem volt elég, ezért még több pénzt követelt. Miután a gyerek közölte, hogy nincs több pénze, csak egy bankkártyája, arra szólította fel, hogy vegyen fel neki azzal készpénzt. A fiú próbált kitérni a kérés elől azzal, hogy mindjárt indul a vonata, amit el kell érnie, azonban ekkor a férfi azt mondta, hogy akkor az állomás várójában lévő üzletben vegyen neki élelmiszert.

– közölte az ügyészség.

A gyerek nem akart venni neki, ezért a rabló azzal fenyegette, hogy leszúrja, ha nem teszi azt amit kér. A kiskorú teljesítette a férfi kérését és kifizette a vádlott által választott termékeket bankkártyájával a boltban.

A férfi a peronon is követte a fiút és közben folyamatosan azzal fenyegette, hogy leszúrja, ha nem segít neki több pénzt szerezni. A gyereknek végül az állomás aluljárójában sikerült segítséget kérnie egy felnőttől.

Az ügyész elmondta még, hogy a bűncselekménnyel vádolt férfi azt mondta, hogy kéregetett, és a fiú önként adta neki a pénzt és vásárolt a boltban neki.  Állítása szerint máskor is szokott kéregetni, és mindig szoktak neki segíteni. Az ügyészség négy és fél év börtönt kértek az elkövetőre.