Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Cegléden járt Magyar Péter

2 Mins read

Szombat délelőtt érkezett országjárása egyik állomásaként Ceglédre Magyar Péter a Tisza Párt elnöke.

A Kossuth térre nem csak Ceglédről, hanem a környező településekről is érkeztek. Megköszönte, hogy itt lehet Cegléd történelmi belvárosában, megemlítette, hogy 1848-as forradalom idején 1 hétig a kormány székhelye volt a város. Cegléd szerepet játszott a Rákóczi szabadságharcban, 48-ban illetve 56-ban is.

Mint bevezetőjében elkezdte, június 9-ig járni fogja az országot. Azt mondta, hogy fenyegetik az embereket, ha ki mernek menni a Tisza párt rendezvényeire. Megemlékezett róla, hogy 20 éve lépett be az ország az Európai unióba, és ez anno milyen várakozással töltötte el. Bíztak benne, hogy az ország nem a be nem váltott ígéretek földje lesz. 40 ezer milliárd forint EU-s pénz érkezett amely nem a Pest megyei utakban, és nem a ceglédi kórházban van. Megemlítette, hogy egyre több a kórházi fertőzés. Az oktatási intézményekbe is kellene pénz és a bérekre.

Magyarország egy családi részvénytársaság amit az emberek fel fognak oszlatni – tette hozzá Magyar Péter. Magyar elmondta itt mindenki béke párti, senki nem háború párti. Beszélt a Külügyminisztériumot ért 2022-es hekker támadásról is.

Magyar Péter beszédében elmondta, hogy félelmet generálnak az emberekben. Az infláció hatalmas és csökken a reálbér. Romos és lakatlan házak vannak a vidéken. Nincs háziorvos, rengeteg az üres praxis. Bezárnak a posták, Bezárnak a szülészetek és megszűnik az orvosi ügyelet. Hozzátette, hogy a 2 legszegényebb és le korruptabb ország vagyunk ez európai unióban. Véleménye szerint a köztévé es megyei lapok csak lejártnak mindent és nem az igazságot mondják. Azt mondják rá hogy ő a soros bábja, hazug és lejárató cikkek készülnek róla. Alaptörvénybe szeretnék írni, hogy csak 2 cikluson át lehessen valaki miniszterelnök.

Többször felhangzott az árad a Tisza felkiáltás.

A családi pótlék emelést sürgeti. Az adókedvezmény szerinte nem jó, mert aki nem dolgozik az nem is tudja igénybe venni. 400 ezer idős létminimum alatti nyugdíjat kap, önhibáján kívül a legtöbben. Ezt meg kell emelni nekik.

Beszélt a rezsicsökkentésről is. Az áram ára 70 Ft, amit 15 forintba kerül előállítani Pakson. Felemelték a gáz árat, visszament az piaci ár de a lakosságnak nem csökkent. A vállalkozásoknak emelik a víz díjat.

Szeretnének jó programot az asztalra tenni. Egészségügy, oktatás, energia. Nem valami ellen hanem valamire lehetne szavazni. Szerinte ma szeretetre, békére és összefogásra van szükség.

Az egyszülős családok és 1-2 gyerekesek is fontosak nem csak a több gyerekesek. Nincs mire a mai fiataloknak gyereket vállalni, csak a támogatott hitel. Magyar Péter hozzátette, hogy bérlakás építési program, gyermekorvosi ellátás bővítése, szülészetek újra megnyitása, a kórházak jobb felszereltsége és a várólisták csökkentése nagyon fontos.

Június 8-án 14:00-kor Budapesten a Hősök terén demonstrációt tartanak.