Új!Elindult honlapunk!

Suli

Etédi Zoltán az év tesitanára

2 Mins read

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az ország kedvenc tesitanárainak kiválasztására.

A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelőtanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól.  Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek.” Ezt a célt fogalmazta meg Balogh Gábor MDSZ-elnök az első népszerűségi szavazás háttereként. A választás a K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlott.

Az első lépés a jelölések begyűjtése volt, méghozzá óriási számban: országszerte 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra intézményvezetőktől, kollégáktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt.

Az év tesitanára 200 fő fölötti iskolák között: Etédi Zoltán, Cegléd, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda

„Pályámat 38 éve a jelenlegi munkahelyemen, a ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolában kezdtem, mint testnevelő tanár. A tanítás mellett 15 évig NB1-es kézilabdás is voltam. Előszeretettel élek iskolai keretek között az egyik legkedvesebb szabadidős tevékenységemnek, a táborszervezésnek. Sí, kajak-kenu és lovagló táborokat is bonyolítottam, eddig már összesen 86 alkalommal. A katolikus iskola mellett a ceglédi Dózsa György Kollégiumban testnevelő-, szabadidő-szervező- és nevelőtanár is vagyok. A munkám számomra a hivatásom, melyben még ma is örömömet lelem.”

A díjakat: feliratozott pólót, továbbá egyenként 33.000 Ft értékű Hervis sportszervásárlási utalványt ma kapták meg a nyertesek az MDSZ regionális képviselőjétől és a K&H Bank gyömrői és ceglédi  fiókvezetőjétől.