Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Megvan a 3,5 millió beoltott

2 Mins read

Orbán Viktor miniszterelnök, ma reggel közölte közösségi oldalán, hogy megvan a 3,5 millió beoltott ember Magyarországon.

A kormányfő közösségi oldalán egy videót is közzétett, amelyben azt írták újraindítjuk az országot.

A mai rádióinterjúban beszélt a miniszterelnök a nyitásról.

A WHO európai vezetőjével találkozott csütörtökön Orbán. Izgalmas beszélgetés volt a miniszterelnök szerint, inkább a pozitívumokról volt szó. A nyitást nem a WHO véleményétől tették függővé, hanem saját menetrendünk van. Reggel az operatív törzs ülésén hangzott el, hogy 3,5 millió embert már beoltottak.

Nyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom szombattól 11 órakor lép csak életbe.

4 millió oltottnál megnyitják a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek

Orbán már az újraindítás következő lépésén gondolkodik. 4 millió oltottnál megnyitják a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ez várhatóan jövő szerdán-csütörtökön lesz.

Nyitnak a színházak, cirkuszok, mozik, állatkertek, játszóházak, fitnesztermek, könyvtárak és a sportesemények. Kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső terei is, de csak azok számára akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Ötven százalék felett volt a részvétel az iskolákban, óvodákban

Messze 50 százalék fölött volt az iskolákba és óvodákba járó gyerekek aránya – mondta a kormányfő. Mindig van vita a vakcinák hatékonyságáról, és most is világossá tették, hogy az egy oltással rendelkezők között egy százalék a visszabetegedési arány – ismertette Orbán Viktor. 

Még mindig sokan nincsenek beoltva, ezért Orbán mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon az oltásra. Most indult egy új internetes felület, ahol időpontot lehet kérni – tette hozzá.

Jól állunk vakcinával, folyamatosan érkeznek. Ha minden regisztrált megkapta a vakcinát, a külföldön élő magyarokat is beoltják, erre külön programot indítanak hamarosan. A 16-18 év közöttieket is beoltják majd, Pfizerrel, Orbán Viktor el is rendelte, hogy elkülönítik számukra.