Új!Elindult honlapunk!

Sport

Lőrincz Tamás döntőbe jutott

2 Mins read

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás fináléba jutott a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokságon, miután az elődöntőben simán legyőzte német riválisát. A Nemzeti Sport tudósítása.

A háromszoros Eb-győztes, világbajnoki címvédő magyar klasszis, Lőrincz Tamás nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az előcsatározások során. A román Ilie Cojocarit, a horvát Antonio Kamenjasevicet és a fehérorosz Csimur Bergyiut is fölényesen verte, a papírforma pedig a négy között is az ő sikerét ígérte a vb-ötödik Michael Felix Widmayerrel szemben.

A német sportoló az elődöntőben egészen sajátságos stratégiával ment fel a szőnyegre, ugyanis nem kapaszkodott össze, látszólag fogást sem keresett, hanem tulajdonképpen hat percen át verekedett és fejelt. Ennél talán csak az volt furcsább, hogy a szőnyegbíró egyszer sem figyelmeztette, még akkor sem, amikor a második menetben Lőrincz – a sokadik pofon és fejes után – fájdalmasan az arcához kapott.


Lőrincz Tamás nemzetközi szinten is az elmúlt közel másfél évtized egyik legnagyszerűbb kötöttfogású birkózója, s ezt ismét bizonyította: nem jött ki a sodrából, végig koncentrált maradt, és kétszer megvillant. Az első menet közepén egy villámgyors válldobást mutatott be (4-0), majd a második elején gyönyörűen tette ki a szőnyegről kellemetlenkedő ellenfelét, így összességében magabiztosan, 5-0-ra győzött.


A szombati fináléban a törökök U23-as Eb-győztese, Yunus Emre Basar vár majd rá.

A nap másik két magyar kötöttfogásúja közül Lőrincz Tamás öccse, a selejtezőben vereséget szenvedett Lőrincz Viktor (87 kg) a vigaszágra került, a negyeddöntőig jutott Torba Erik (63 kg) ugyanakkor kiesett.

A versenynap magyar szempontból utolsó összecsapásán Sastin Marianna 62 kilogramm ezüstérmét szerezte meg. Részleteket ide kattintva olvashat.

Forrás: nso.hu