Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Nem kímélte idős édesanyját

1 Mins read

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta idős édesanyját.

Az elkövetőt már korábban is azért ítélték szabadságvesztés büntetésre, mert bántalmazta az édesanyját. Miután 2018 szeptemberében szabadult a börtönből ismét anyjához költözött Törtelre.

Ezt követően a férfi rendszeresen leittasodott, majd szidalmazta, illetve bántalmazta a 80 év feletti idős asszonyt. A sértettnek sérülései is keletkeztek, de azzal vagy nem ment el orvoshoz, vagy ha mégis igénybe vett ellátást a keletkezésük valós okát a fia fenyegetődzései hatására eltitkolta.

Az elkövető egészen 2021 május végéig tartotta rettegésben a sértettet. Akkor egy ismételt vita során a sértett segítséget akart kérni unokájától telefonon. A férfi azért, hogy ezt megakadályozza a telefont elvette az idős asszonytól, majd őt a házuk teraszáról lelökte. Ezután a földre került sértettet a kezénél és hajánál fogva rángatta, illetve többször is megütötte. A bántalmazás következtében az asszony fején és kezén több zúzódás is keletkezett.

A Ceglédi Járási Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben, aki letartóztatásban várja a bírósági eljárást.