Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Filmszerződés ígéretével csapta be a sértettet

1 Mins read

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki elhitette a sértettel, hogy egy filmes feladatban vehet részt. A nő a sértettől bizalmával visszaélve pénzt csalt ki. 

A vádirat szerint a nő interneten keresztül ismerkedett meg a sértett férfival. Beszélgetésük során elhitette vele, hogy az egyik legnépszerűbb magyar turnézenekar zeneszerző-dalszövegírója és részben tulajdonosa. Miután a férfi bizalmába férkőzött a nő felvetette neki, hogy részt vehetne az egyik projektjükben. Azt hazudta, hogy a zenekar ismertségét növelő filmen gondolkodnak és a sértett dolgozhatná ki a filmtervet. Felajánlotta, hogy amennyiben a terv alapján benyújtott pályázatra támogatást nyernének, akkor abból kilencmillió forintot kapna a sértett.

A férfi el is készítette a tervet és megküldte a nőnek valamint a nő által létrehozott, de általa a zenekar frontemberének tulajdonított elektronikus címre. Ezt követően az elkövető folyamatosan azzal hitegette a sértettet, hogy a projekt halad, de pénzre van szüksége. Különböző okokra hivatkozva több részletben összesen több mint tizenegymillió forintot csalt ki a férfitól.

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen.