Új!Elindult honlapunk!

Sport

Argentína győzelmével ért véget a 2022-es Mini VB Cegléd

1 Mins read

26 csapat, közel 260 amatőr labdarúgó várta, hogy elálljon a szakadó eső a Malomtó szélen szombat reggel. Az égiek pedig kegyesek voltak és az első mérkőzések közben elkezdtek felszakadozni a felhők és az eső is elállt és később se tért már vissza.
Így az elején még kicsit csúszós talajon, de színvonalas mérkőzések zajlottak mind a 7 pályán. A csapatok között sok ceglédit találhattunk, de sokan érkeztek más városokból, Tiszakécskéről, Abonyból, Nagykörűről, Kiskunfélegyházáról, vagy épp Budapestről.

Valamivel 12 óra előtt az is eldőlt, hogy ki az a 16 csapat, aki továbbjut az egyenes kieséses szakaszba. Sok vidéki, de több ceglédi csapat is kiharcolta a továbbjutást és láthattunk 40 év körüli játékosokból álló, veteránokat és a legfiatalabb korosztályokat is a legjobb 16 között, sőt aztán mindkét együttes a legjobb 4-ig menetelt.

Az Abony és környékbeli fiatalokból álló csapat az elődöntőben végül büntetőkkel alulmaradt, a ceglédi veteránokat is maguk között tudó Japán viszont bejutott a döntőbe.

A döntő is egy izgalmas, színvonalas összecsapást hozott, ahol végül a fiatalabb erőkből álló, szintén Cegléd és környékbeli érdekeltséggel rendelkező Argentína, vagy saját nevükön SZPCDSE győzedelmeskedett.

  1. helyezett – Argentina (SZPCDSE)
  2. helyezett – Japán (1860 kisfröccs)
  3. helyezett – Katar (Zsugások)

A torna legjobb kapusa: Császár Olivér (Brazília – Gelbert ECO FC SE UP)
A torna gólkirálya: Farkas Béla (Szerbia – Földalatti tagok)