Új!Elindult honlapunk!

Sport

Nagyüzem volt hétvégén a ceglédi birkózóknál

2 Mins read

Hétvégén nagyüzem volt a birkózóknál. Szombaton az év legfontosabb hazai versenyét bonyolították a felnőttek számára a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián a Fradi és a Magyar Birkózók Szövetsége közös rendezésében. Az országos bajnokságon közel kétszázan léptek szőnyegre a három szakágban. A ceglédiek ezúttal csak köttfogásban képviseltették magukat 4 fővel. Ennek ellenére a ceglédiek remekül helyt álltak és egy bajnoki cím mellett két bronzérmet és egy pontszerző helyezést is megszereztek. Ezzel a csapatverseny 3. helyén végeztek a Honvéd és az FTC mögött. Ebben a szakágban a Honvéd tarolt, mivel a 10 súlykategóriából 8-ban diadalmaskodtak és rajtuk kívül csak a Cegléd és a Pécs tudott egy-egy bajnoki címet begyűjteni.

 A bajnoki aranyat a 63 kg-ban induló Kecskeméti Krisztián szerezte meg, aki magabiztos birkózással mind a három ellenfelét technikai tussal még az első menetben legyőzve szerezte meg az újabb bajnoki címét. A bronzérmeket az 55 és 63 kg-ban Horváth Csaba és Tóth Levente gyűjtötte be. Az elnyűhetetlen Szűcs Péter 36 évesen is a pontszerző 4. helyen végzett az igen erős 97 kg-ban.

Eredmények

55 kg  3.  Horváth Csaba

63 kg  1.  Kecskeméti Krisztián
           3.  Tóth Levente

97 kg  4.  Szűcs Péter

Csapatverseny

1.  Honvéd
2 . FTC
3. CVSE

Vasárnap Cegléden folytatódott, ahol az U15-ös korosztály lépett szőnyegre kötöttfogásban a bajnoki címekért. A közel 150 induló között 14 ceglédi is harcba szállt a bajnoki érmekért az Ungvári Miklós Judo központban megrendezett országos bajnokságon amely egyben Fábián Pál emlékverseny is volt. A bajnoki címek mellett a hazai júliusban megrendezésre kerülő kaposvári Európa-bajnoki indulásért is küzdöttek a résztvevők 

A ceglédiek remekül birkóztak a hazai szőnyegen és hárman meg sem álltak a bajnoki címig. 38 kg-ban Zatkó Gergő, 68 kg-ban Budai Ferenc és 75 kg-ban Ungvári Tibor diadalmaskodott. 

Gergő élete első bajnoki címét szerezte a 38 kg-ban, aki klub társát az eddig két válogatót megnyerő Budai Milánt is először tudta legyőzni tét mérkőzésen. A válogatottság kettejük között fog eldőlni.

Budai Ferenc 68-kg-ban könnyedén jutott a döntőbe, ahol azzal a szigetvári versenyzővel küzdött akitől az előző válogatón meglepetésre vereséget szenvedett.  Ezúttal csattanós választ adott és 7 ponttal bizonyult jobbnak vetélytársánál és ezzel a bajnoki cím mellett a válogatottság is eldőlt a javára.

Ungvári Tibor a 75 kg-ban jó birkózást bemutatva nyerte meg a súlycsoportját. Tibi az előző két válogatón dobogóra állhatott, de nyerni nem tudott. Ezzel a győzelemmel a bajnoki cím mellett a válogatottságért is bejelentkezett, ami a június elejei kolozsvári nemzetközi versenyen fog eldőlni.

Eredmények

38 kg  1.  Zatkó Gergő
           3.  Budai Milán
           5.  Csontos Pál

68 kg  1.  Budai Ferenc

75 kg  1.  Ungvári Tibor

Csapatverseny

1.  Egri VSI
2.  Ceglédi VSE
3.  ESMTK