Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Új kínai csúcstechnológia bemutatóterem Cegléden

1 Mins read

Szombat délelőtt egy kínai nagyváros Jinan delegációja járt Cegléden az Euro Conti Parkban, ami a volt EVIG területe.

Egy együttműködési megállapodást írtak alá a három éve létesült tech park tulajdonosával. Céljuk, hogy az ipari park Kína és Magyarország közötti együttműködés hidja legyen. Szeretnének hatékony együttműködést kialakítani egyetemekkel, high-tech cégekkel és képzési bázis is létre jöhessen.

A megjelent delegációnak Földi László országgyűlési képviselő mutatta be a várost és a környéket. A „Keleti nyitás” stratégia a kölcsönös előnyökkel járó együttműködést szorgalmazza a keleti országokkal – fogalmazott a képviselő. Kiemelte, hogy minden beruházás, magyar embereknek adhat munkát.

Jinan polgármestere Yu Haitian örömét fejezte ki az együttműködésnek. Egy kiváló hely lesz az együttműködés fejlesztésre – tette hozzá.

Dr. Ferenczi Norbert elmondta, az önkormányzat kiemelt feladata a terület fejlesztés. A Szakképzési Centrum számára is fontos az új technológiák megismerése és a piacképes szaktudás.

A hosszútávú kapcsolat első lépéseként egy bemutató terem nyílik, ahol csúcstechnológiát képviselő Dato Laser kínai lézervágó és cnc gépek lesznek majd láthatóak. Céljuk, hogy az ipari park Kína és Magyarország közötti együttműködés hídja legyen.