Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Megmenekülhetnek a ceglédi focipályák

1 Mins read

Felfüggesztette a Kúria a ceglédi focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását, amit két panaszos szomszédnak igazat adva a Fővárosi Ítélőtábla hozott meg még február folyamán.

– Így elvileg a labdázók újra használatba vehetők, és a bontásról egyelőre nem kell intézkednie az önkormányzatnak – magyarázta a 24.hu-nak Ferenczi Norbert, a ceglédi önkormányzat ügyrendi és jogi bizottságának fideszes elnöke. – Ha a Kúria nem függesztette volna fel az ítélet végrehajtását, akkor legkésőbb októberben le kellett volna dózerolni a két sportpályát.

Csáky András polgármester óvatosabban fogalmazott nekünk. – Több jogi álláspont van, véleményem szerint a Kúria végzése csak a bontás felfüggesztésére vonatkozik, így a pályák kinyitásával megvárnánk a Kúria végső döntését – jelentette ki.

A Kúria csak kivételes esetekben szokta felfüggeszteni a jogerős ítéletek végrehajtását, de most indokoltnak tartotta az önkormányzat erről szóló kérelmét.

„A bíróságnak különösen arra kell figyelemmel lennie, hogy a végrehajtást követően az eredeti állapot helyreállítható-e, a végrehajtás elmaradása nem okoz-e súlyosabb károsodást, mint amilyennel a végrehajtás felfüggesztésének elmaradása járna” – olvasható a Kúria végzésben.

A döntéssel azonban még nem menekült meg teljesen a két ceglédi focipálya, ez csak ideiglenes intézkedést jelent: a végső ítéletet a Kúria fogja kimondani, mivel az önkormányzat felülvizsgálati kérelemmel támadta meg a Fővárosi Ítélőtábla bontási határozatát.