Új!Elindult honlapunk!

Sport

Magabiztosan nyert a BKG a Cegléd otthonában

2 Mins read

A Tippmix Női NB I. A 15. fordulójában BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 76-61-es sikert aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában.

A tabella utolsó két helyezettje mérte össze az erejét. Már matematikailag is eldőlt, hogy sem a BKG, sem a CEKK nem juthat rájátszásba. A play-out szempontjából viszont mindkét félnek értékes erőfelmérő volt a találkozó. Santa Baltkojiene és Chrislyn Carr kosárváltása vezette fel az összecsapást. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül 11-11 után – az első szakaszban egymaga 10 pontot szerző – Santa Baltkojiene villanásaival ragadta magához az irányítást a BKG. Az első negyedet végül Rozmán Lilla találata zárta, amivel 21-13-ra ment a BKG. A második negyedet Martyna Petrenaite triplája vezette fel. Gyorsan megugrott 14 ponttal a BKG és bár Kovács Kitti triplájával igyekezett szépíteni a CEKK, de összességében már ekkor 10 egység felett állandósult a differencia. A második etap feléhez közeledve 32-16-ra ment a BKG.

A félidő utolsó öt perce pontszegényebb mederben haladt. Rendeste sorait a házigazda Czank Timi és Farkas Petra találataival még 34-23-ra szépített a Cegléd, majd Rakita Lili révén 36-27-nél 10 pont alatt volt a hátrányuk. A hajrában több pont nem született, így erről az állásról érkezett el a nagyszünet. A hazaiak 36-ból 10-et, a vendégek 37-ből 14-et dobtak be, A legeredményesebbek a 9 pontos Barnai Judit és a 12 pontos Santa Baltkojiene voltak, A harmadik negyed első találata Czank Timi nevéhez fűződött. Ezt követően viszont a BKG akarata érvényesült. Solanch Aldazabal állt a csapata élére. 52-31-nél már 16-2-ben volt a BKG. Ez a futás döntőnek bizonyult.

A CEKK kosárcsendjét Barnai Judit törte meg, de 20 pont feletti hátrányban Chrislyn Carr faultproblémái mellett nagy mozgástere nem volt a házigazdának. A 11 mezőnykísérletéből mindössze 4-et értékesített a CEKK és volt öt eladott labdája ebben a periódusban. Az utolsó 10 percnek 60-41-ről futottak neki a csapatok. Nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Különösen úgy, hogy Santa Baltkojiene és Koch Dóra másfél perc alatt 65-41-re alakította az eredményt. A Cegléd egy 8.2.es sorozattal szépített, de időkérés után ismét pontosított védekezésén a BKG. A vendégek 17 egységnél az utolsó másodpercekig közelebb nem engedték riválisukat. Végül Szirony Dorina és Chrislyn Carr révén szépített a Cegléd, de összességében magabiztos és megérdemelt sikert aratott a BKG.

VBW CEKK CEGLÉD – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 61-76 (13-21, 14-15, 14-24, 20-16)

Lo Elhadji Malick : Ez a mérkőzés az én hibám. Semmi nem valósult meg abból, amire készültünk. Minél gyorsabban megpróbáljuk visszanézni a meccset és megkeresni, hogy hol és mikben hibáztunk, hogy javítani tudjuk.

Chrislyn Carr : Ellenfelünk nagyon keményen játszott a teljes 40 percben. Nekünk ma sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem volt megfelelő, de úgy érzem, ha dolgozunk tovább, akkor annak meglesz az eredménye.